Bichon Frise Beagle Mix – Cel mai Curios dintre Necuvantatori

Cuprins

Un amestec dulce de Bichon Frise si Beagle, Glechon combina trasaturile raselor lui parentale, ceea ce il face cu adevarat special. Acesta mosteneste trasaturi de la ambele rase si poate exista o diferenta destul de mare intre un glechon si altul.

Este un caine de talie medie, remarcat pentru aspectul sau deosebit. Cu un corp lung, urechi mari, privirea alerta si nasul pronuntat, acesta este foarte inteligent si prietenos, fiind potrivit pentru orice familie. 

Origine

Aceasta rasa este relativ noua, facandu-si debutul la inceputul secolului al XIX-lea si exista foarte putine detalii cu privire la istoria sa. 

Totusi, pentru a intelege originile Glechonului putem examina istoria raselor parentale. Trecutul cainilor din rasa Beagle nu este foarte bine documentat, insa se cunoaste faptul ca sunt originari din Anglia si ca obisnuiau sa traiasca in haite pentru a vana caprioare si iepuri. In anul 1840 rasa a fost adusa in Statele Unite, iar in 1885 a fost recunoscuta de American Kennel Club ca rasa independenta.

Istoria Bichonului Frise aminteste faptul ca aceasta rasa este originara din Tenerife si a fost adusa pe continentul european in secolul XIV. Aceasta a fost foarte indragita de familiile nobililor din Franta si Spania datorita temperamentului lor.

Particularitati

Glechonul tinde sa devina foarte atasat de propietarii sai, la fel ca Bichonul Frise, iar daca este lasat singur pentru perioade lungi risca sa dezvolte anxietate de separare. 

Este un caine inteligent, cu un puternic instinct de prada, caracteristica mostenita de la Beagle, facand dificila instruirea acestuia. Astfel, exista riscul de a fugi atunci cand este eliberat din lesa daca simte un miros puternic sau este distras de alti factori din mediul inconjurator. De asemenea, tot acest instinct il poate determina sa latre excesiv. 

Bichon Frise Beagle Mix este in general prietenos si are nevoie de multa socializare, de preferat timpurie si consecventa. Se intelege bine cu alti caini si se simte grozav atat in compania copiilor mici, cat si a copiilor mai mari, ceea ce il claseaza in topul cainilor de familie. 

­čĺí Desi nu exista multe diferente intre un mascul si o femela, este bine de stiut faptul ca masculii din aceasta rasa tind sa aiba nevoie de mai multa atentie si dragoste din partea proprietarilor pentru a se simti apreciati si iubiti. 

Curios din fire, Glechonul are nevoie de o anumita stimulare mentala si suficient spatiu pentru a-si consuma energia. O zona de locuit mai mica, cum ar fi un apartament poate fi potrivita pentru el atata timp cat i se ofera libertatea de a se distra. 

Acesta este predispus la probleme genetice de sanatate comune oricareia dintre rasele sale parentale. Totusi, este mai putin probabil sa dezvolte astfel de probleme decat oricare dintre parinti, datorita unui fond genetic mai mare. 

FAQ’s

Este Bichon Frise Beagle Mix un caine bun de familie?

Da. Bichon Frise Beagle Mix este un caine bun de familie, deoarece este afectuos si se ataseaza rapid, simtindu-se bine atat in compania copiilor, cat si in compania adultilor. 

Cat de mult creste un Bichon Frise Beagle Mix?

Un Bichon Frise Beagle Mix are o inaltime cuprinsa intre 33 si 41 de cm si o greutate cuprinsa intre 8 si 16 kg.  De asemenea, femelele tind sa fie mai mici decat masculii.

Care este speranta de viata a unui Bichon Frise Beagle Mix?

Bichon Frise Beagle Mix are o speranta de viata cuprinsa intre 12 si 15 ani.

Distribuie:
error: