Cele mai Comune Rase de Bichon

Cuprins

Indiferent ca ne referim la Bichonul Frise, Maltez, Havanez sau Bolognese, acestia sunt caini mici, activi si inteligenti, ce cuceresc inimile oamenilor prin simpla lor prezenta. Se inteleg bine atat cu oamenii, cat si cu celelalte animale datorita nivelului ridicat de adaptabilitate pe care il au.  

Desi acestia sunt foarte similari, exista cateva caracteristici care ii diferentiaza si pe care trebuie sa le cunosti inainte de a adopta sau a cumpara un caine din aceasta rasa. 

Aspecte Generale

bichon frise vs maltese vs havanese aspecte generale

Temperament

Bichonul este un caine foarte prietenos, activ si jucaus. Se adapteaza foarte repede in orice mediu si este perfect atat pentru a locui la curte, cat si intr-un apartament. Din cauza instinctului sau de aparare, tinde sa latre destul de mult atunci cand vine cineva nou in vizita sau cand se simte amenintat. Totusi, aceasta problema poate fi remediata daca ii arati ca este in siguranta si ca nimic rau nu se va intampla. Poti face asta prezentandu-i persoanele care te viziteaza pentru a sti ca poate avea incredere si a se convinge ca totul este sub control. 

bichon frise vs maltese vs havanese temperament si personalitate

Rutina de Ingrijire

Sunt caini destul de usor de ingrijit si nu naparlesc prea mult, ceea ce poate constitui un avantaj pentru persoanele care nu au foarte mult timp alocat pentru aceasta activitate. Acestia au nevoie sa le fie periata blana o data la doua zile si sa fie spalati o data pe saptamana. 

De asemenea, dupa baie se recomanda spalarea pe dinti pentru a preveni bolile dentare si verificarea canalelor urechilor si unghiile pentru detectarea potentiatelor infectii. 

bichon frise vs maltese vs havanese rutina de ingrijire

Relationare

Bichonul este unul dintre cele mai prietenoase rase de caini. Isi iubeste stapanul, se intelege bine cu strainii si cu celelalte animale de companie, fiind dependenti de dragostea si de atentia acestora. 

Din cauza nivelului de atasament pe care il are fata de oameni, nu este recomandat sa fie lasat pentru prea mult timp singur, deoarece poate suferi de anxietate de separare.

bichon frise vs maltese vs havanese relationare

Probleme de Sanatate

Acestia nu provoaca prea mare ingrijorare atunci cand vine vorba despre problemele de sanatate. In schimb, se recomanda vizitele la veterinar o data pe an pentru efectuarea unui control de rutina.

bichon frise vs maltese vs havanese sanatate

FAQ’s

Este Bichonul potrivit ca prim animal de companie?

Da. Bichonul reprezinta alegerea potrivita atunci cand vine vorba de un prim animal de companie. Acesta este foarte prietenos, adaptabil si iubitor, fiind potrivit pentru orice familie.

Care este cel mai bun mix de Bichon?

Fiecare Bichon are caracteristici unice si nu exista unul care sa fie cel mai bun. In functie de preferinte, poti alege unul care corespunde criteriilor si dorintelor tale. Toti sunt caini jucausi si iubitori, care se adapteaza usor si care abia asteapta sa fie iubiti de stapanul lor.

Bichonul Bolognese are anxietate de separare?

Da. Acesta este un caine ce se ataseaza foarte usor de stapan si care are nevoie de cat mai mult timp si atentie din partea acestuia. De aceea, atunci cand este lasat pentru prea mult timp singur poate avea comportamente destructive.

Distribuie:
error: