Ciobanesc German de Show – O vedeta printre lupi

Cuprins

Ciobanescul German Linie de Show este un caine foarte calm si echilibrat. Acesta se ataseaza puternic de stapan, este iubitor si disciplinat, ceea ce il face optiunea ideala pentru orice familie care isi doreste alaturi un patruped loial. In plus, acesta vine la pachet si cu un aspect care nu poate fi trecut cu vederea. 

De regula, Ciobanestii Germani Linie de Show necesita mai putina ingrijire decat cei de Lucru si reprezinta o varianta mai potrivita pentru cei care nu au o experienta extinsa in ceea ce priveste animalele de companie. 

Origine

Dupa dezoltarea Ciobanestilor Germani Linie de Lucru de catre capitanul german si fostul student de la stiinta veterinara, Max von Stephanitz, in 1850, si popularizarea lor datorita rezistentei mari la efort, a determinarii si a capacitatii de a invata rapid, s-a creat drumul pentru aparitia Ciobanestilor Germani Linie de Show. 

Avand in vedere ingrijirea speciala si costisitoare de care un Ciobanesc German Linie de Lucru are nevoie, Ciobanescul German de Show a aparut ca o reactie la aceste costuri si necesitati. Astfel, crescatorii din Europa au inceput sa dezvolte aceasta rasa pentru eventualii stapani care nu aveau timpul, rabdarea si energia necesara pentru un Ciobanesc German Linie de Lucru, dar care, totusi, erau atrasi de aspectul acestei rase de caini. 

Ciobanescul German Linie de Show se diferentiaza de fratele sau Linie de Lucru atat prin aspect, cat si temperament, fiind dezvoltati pentru a raspunde unor nevoi diferite. 

Cu picioarele din spate mai scurte, cu spatele inclinat, de dimensiuni mai mari si cu blana de culoare mai inchisa decat fratele sau de Lucru, Ciobanescul German Linie de Show reuseste sa trezeasca admiratie si sa atraga atentia oricui.

Personalitate

Ciobanestii Germani Linie de Show sunt cea mai calma si echilibrata versiune de Ciobanesc German. Acestia se integreaza cu usurinta in diferite medii, se ataseaza puternic de stapan si, in ciuda faptului ca au fost dezvoltati in special pentru aspectul lor, sunt, la fel ca Ciobanestii Germani Linie de Lucru, unii dintre cei mai buni caini de paza

Acestia sunt timizi cand vine vorba de straini, insa, de regula, nu prezinta un comportament violent. Totusi, daca nu sunt socializati suficient si nu interactioneaza cu alte animale, pot dezvolta unele probleme de comportament de-a lungul timpului

Cu o inteligenta nativa, Ciobanescul German Linie de Show poate fi dresat cu usurinta. De altfel, va fi tot timpul interesat de jocuri care il stimuleaza mental. 

Desi cu un nivel de energie mai mic decat Ciobanescul German de Lucru, Ciobanescul German de Show este in continuare un caine cu multa energie, care are nevoie de exercitii fizice zilnice si de plimbari lungi. 

Cand vine vorba de exercitii fizice, este important sa gasesti un echilibru, pentru ca activitatea sa nu devina prea intensa, avand in vedere ca Ciobanestii Germani au o predispozitie catre displazia de sold. 

­čĺí Ciobanescul German Linie de Show este mai predispus la displazie de sold decat Ciobanescul German de Lucru, pentru ca are picioarele din spate mai scurte decat cele din fata si spatele mai inclinat. 

Rutina de Ingrijire

Desi a fost dezvoltat ca fiind o varianta mai putin costisitoare si care necesita mai putina ingrijire, in realitate, Ciobanescul German Linie de Show are nevoie de un tratament special, atat atunci cand vine vorba de aspect, cat si atunci cand vine vorba de sanatate. 

Ciobanesti Germanii, indiferent de tip, au blana dubla, drept urmare au nevoie de un periaj zilnic. Totusi, daca acestia nu se aventureaza foarte mult in aer liber, nu au nevoie de bai frecvente, pentru ca li se poate usca si irita pielea. Incearca sa iti speli cainele doar in cazul in care este foarte murdar. 

De asemenea, trebuie sa acorzi atentie si dintilor, pentru a nu aparea tartrum, urechilor, care trebuie curatate cel putin o data pe saptamana, si unghiilor, care trebuie taiate, pentru a nu ajunge sa creasca prea mari si sa provoace rani.

In ceea ce priveste alimentatia, este indicat sa ii oferi unui Ciobanesc German Linie de Show doar mancare de caini de cea mai buna calitate. Acesta poate consuma si carne de pasare, vita, oaie si miel, in cantitati mici, cat si fructe, precum pere, mere, prune. Incearca sa ii creezi un program de mese cainelui tau, pentru a nu se confrunta cu obezitatea. Este recomandat sa ii oferi acestuia doua mese pe zi, la ore fixe, in loc sa ii lasi in permanenta mancare in bol.

Atunci cand iti iei un Ciobanesc German Linie de Show, trebuie sa te asiguri ca acesta nu provine din exemplare cu probleme de sanatate. Avand in vedere bolile genetice cu care un Ciobanesc German se poate confrunta, respectiv displazia de sold, mielopatia degenerativa, boala von Willebrand, dilatatia si torsiunea gastrica, controalele regulate la medicul veterinar sunt obligatorii. In plus, este important sa acorzi atentie fiecarui simptom care apare si fiecarei schimbari in comportamentul cainelui tau. 

Predispozitia catre aceste boli si afectiuni face ca Ciobanescul German Linie de Show sa fie un caine care are anumite nevoi si care necesita o ingrijire speciala, pentru a duce o viata lunga si fericita. 

FAQ’s

De ce au Ciobanestii Germani Linie de Show spatele inclinat?

Spatele inclinat a aparut ca o urmare a putinelor exemplare implicate in inmultirea initiala a acestui tip de Ciobanesc German. In prezent, spatele inclinat este o conditie importanta pentru intrarea in show-uri canine dedicate acestei rase de caini.

Sunt Ciobanestii Germani Linie de Show protectivi?

Da, chiar si CIobanestii Germani Linie de Show sunt deosebit de protectivi, in special pentru ca formeaza o legatura puternica fata de stapan. Loialitatea este o caracteristica a acestor caini si vor face orice pentru stapanul lor.

Sunt Ciobanestii Germani Linie de Show mai predispusi la displazie de sold?

Da. Aspectul care ii face atat de atractivi, ii face si mai predispusi la aparitia displaziei de sold. Picioarele scurte si spatele inclinat contribuie la aparitia acestei boli, avand in vedere presiunea care este pusa asupra lor.

Distribuie:
error: