Ciobanesc German de Lucru – Cel mai Harnic dintre Lupi

Cuprins

Cainele Ciobanesc German Linie de Lucru este cel mai muncitor dintre Ciobanestii Germani. Un caine lup veritabil, acesta are un nivel ridicat de energie si va fi gata sa te ajute in toate activitatile pe care le desfasori. 

Cu o energie specifica si o determinare surprinzatoare, acesta nu este varianta ideala pentru persoanele sedentare sau pentru cele care sunt, in general, plecate mult timp de acasa. 

Origine

Istoria Ciobanestilor Germani de Lucru merge pana in anul 1850, cand acesti caini au inceput sa fie standardizati si folositi, preponderent, in manarea turmelor de oi. De-a lungul timpului s-a pus problema daca Ciobanestii Germani ar trebui, pur si simplu, apreciati doar pentru aspectul lor sau ar trebui folositi in diverse munci. 

Un capitan german si fost student la stiinta veterinara, Max von Stephanitz, a militat pentru standardizarea Ciobanestilor Germani de Lucru. Aceasta actiune a pornit dupa ce Max von Stephanitz a particiat la un show canin si a fost impresionat de performanta si abiltatile unui caine pe nume Hektor Linksrhein.

Max von Stephanitz a fost atat de impresionat incat a hotarat sa-l cumpere pe Hektor, pe care l-a numit Horand von Grafrath. Horand este considerat a fi primul exemplar de Ciobanesc German

Eforturile lui Max von Stephanitz de a construi programe de imperechere metodica au contribuit semnificativ la dezvoltarea Ciobanestilor Germani de Lucru. Abilitatile si genele lui Horand au fost in centrul sistemului de imprechere pentru rasa Ciobanestilor Germani de Lucru. Programul de imperechere si-a demonstrat eficienta, dupa ce din Horand au aparut Schwabe si Beowulf. 

Ciobanesc German De Lucru Cu Limba Scoasa

Ulterior, rasa Ciobanestilor Germani a devenit populara si in America, dupa ce primul exemplar a ajuns pe continentul american in 1905, iar show-urile dedicate acestei rase de caini au inceput sa fie din ce in ce mai frecvente. 

Dezvoltarea Ciobanestilor Germani de Lucru a continuat si in Al Doilea Razboi Mondial, cand aceasta rasa era folosita in actiunile militare si paramilitare.  

Temperament

In ceea ce priveste temperamentul Ciobanestilor Germani de Lucru, acestia sunt caini activi, cu un nivel ridicat de energie, caracterizati de curaj si determinare. Acestea sunt motivele de baza pentru care, de-a  lungul timpului, au fost folositi in vanatoare, aparare si lupta. 

Acesti Ciobanesti Germani dezvolta o legatura puternica fata de stapan si vor fi dispusi sa ia parte la diferite munci. De asemenea, acesta este unul dintre cei mai buni caini de paza, avand in vedere apartenenta fata de stapan. 

O alta caracteristica a Ciobanestilor Germani in general, care nu se aplica doar atunci cand vine vorba de Ciobanestii Germani de Lucru, este inteligenta nativa. Acesti caini sunt deschisi la activitati noi si reusesc sa se adapteze cu usurinta. De asemenea, acestia, prin concentrarea de care dau dovada, pot invata cu usurinta diverse comenzi. 

💡In Germania, au fost dezvoltate doua tipuri de Ciobanesti Germani de Lucru: Vestici si Estici, in functie de ce parte a Zidului Berlinului s-au aflat. 

In ciuda nivelului mare de energie si al faptului ca au fost dezvoltati mai ales pentru a participa la diferite munci, in prezent, Ciobanescul German de Lucru se poate integra in diferite familii, este prietenos si sociabil. Acesta este potrivit si pentru familiile cu copii, insa intreractiunile dintre copil si caine trebuie supravegheata. 

Ingrijire

In ceea ce priveste ingrijirea unui Ciobanesc German de Lucru, abordarea nu difera mult fata de orice alt tip de Ciobanesc German. Singura diferenta considerabila sta in cantitatea de exercitii fizice de care acesta are nevoie. 

Avand in vedere nivelul ridicat de energie pe care un Ciobanesc German de Lucru il are, acesta are nevoie de mult timp petrecut in aer liber, de plimbari lungi, alaturi de alte activitati care sa-l stimuleze fizic. De asemenea, Ciobanestii Germani sunt caini inteligenti, asa ca va fi necesar sa le asiguri si exercitii care sa-i stimuleze mental. 

Cu o blana dubla, cu par lung si des, Ciobanescul German are nevoie de periaj zilnic, in timp ce imbaierea se va face doar atunci cand este necesar. Totusi, avand in vedere ca este un caine activ care va vrea sa faca tot felul de activitati in aer liber, cel mai probabil va fi nevoie sa il speli regulat. 

Ciobanescul German naparleste pe tot parcursul anului, asa ca nu este un animal de companie potrivit pentru persoanele cu alergii. Periajul zilnic va ajuta la problema parului si te va scuti de ghemotoacele de blana raspandite prin toata casa. 
In ceea ce priveste nutritia, este necesar sa ii oferi cainelui tau mancare de caini de cea mai buna calitate. Fiind un caine cu un nivel ridicat de energie, ii poti adauga in dieta si carne de pasare, vita, oaie sau miel (in cantitati mici), orez, morcovi, dar si fructe din cand in cand.

FAQ’s

Cat costa un Ciobanesc German Linie de Lucru?

Pretul unui Ciobanesc German Linie de Lucru porneste de la 3.000 de lei. Daca iti doresti sa iti cumperi un astfel de caine, este recomandat sa apelezi la un crescator responsabil si sa te documentezi in legatura cu istoricul lui pentru a fii sigur ca din imperechere au fost excluse exemplarele cu probleme de sanatate.

Sunt Ciobanestii Germani Linie de Lucru sanatosi?

In general, Ciobanestii Germani sunt caini sanatosi. Totusi, exista anumite probleme ereditare care pot aparea, precum afectiunile gastrointestinale, afectiuni ale coloanei, epilepsie, displazie de cot si de sold. Daca ii acorzi ingrijirea de care are nevoie, un Ciobanesc German Linie de Lucru poate trai pana la 13 ani.

Sunt Ciobanestii Germani Linie de Lucru mai mici?

Da, in general, Ciobanestii Germani Linie de Lucru sunt mai mici decat fratii lor folositi in show-uri. Totusi, acestia au un nivel de energie mai ridicat si sunt mai determinati in orice actiune pe care o fac. Ca animal de companie, Ciobanescul German Linie de Show castiga in fata Ciobanescului German de Lucru.

Distribuie:
error: