Cum Dresezi un Caine Amstaff?

Cuprins

American Staffordshire Terrier este cunoscut sub mai multe nume precum Pit Bull Terrier, Pit Dog, Yankee Terrier si American Terrier. Acesta isi are originea in Anglia si a fost folosit pentru lupta datorita constructiei sale puternice, dintilor rezistenti si a structurii osoase rigide. 

In anul 1870 a dobandit numele de American Stafforshire Terrier, denumit si Amstaff. Acesta este un caine foarte activ, motiv pentru care are nevoie de mult exercitiu fizic. Chiar daca a dobandit un renume de animal agresiv, Amstafful poate fi un caine foarte iubitor si se poate intelege bine chiar si cu copiii.

Atunci cand vine vorba despre antrenamentul unui Amstaff, ne referim mai putin la invatarea unor comenzi si mai mult la modul in care il inveti sa traiasca alaturi de tine. Astfel, comportamentele deprinse de cainele tau vor fi create de regulile pe care le impui.

Antrenamentul Cainelui Amstaff

Dresajul de la o varsta frageda este cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont pentru a creste un Amstaff prietenos si ascultator. Aceasta rasa nu are incredere in straini si poate percepe copiii drept o amenintare. Din acest motiv,  se recomanda socializarea timpurie cu oamenii pentru ca Amstafful sa ii poata vedea ca pe niste parteneri de joaca pe care poate conta. 

Antrenamentele ar trebui sa se desfasoare intr-un spatiu deschis, fara alte animale sau oameni prin preajma. De asemenea, nu trebuie eliberat din lesa, deoarece s-ar putea implica in conflicte cu alte animale de companie. 

Acesta va avea nevoie de o rutina de antrenament, iar pentru fiecare sarcina va fi necesara utilizarea unui cuvant diferit care sa defineasca comanda pe care o are de respectat. Evita sa folosesti mai mult de un cuvant pentru o sarcina, pentru ca l-ar putea incurca, iarprocesul de invatare ar fi unul mult mai dificil pentru cainele tau. 

Gesturile pot accelera intelegerea unei comenzi. Astfel, iti poti folosi mana pentru a-l chema, poti lasa mana in jos, aratand spre pamant pentru a-i transmite ca trebuie sa se aseze si iti poti ridica mana pentru a-i da de inteles ca trebuie sa se ridice. 

 ­čĺí Pentru a evita suprasolicitarea cainelui, se recomanda multiple sesiuni scurte de 15-20 de minute pe parcusul zilei care sa se concentreze aleatoriu asupra unor comportamente specifice.

Un alt aspect important il reprezinta autoritatea. Amstafful trebuie sa inteleaga cine este liderul. Astfel, exista anumite comportamente ce il vor face constient de faptul ca trebuie sa se supuna anumitor cerinte. 

Incearca sa ii oferi atentie sau sa te joci cu el atunci cand vrei tu, nu atunci cand o cere el. Iesi intotdeauna primul pe usa, mananca primul, ofera-i un loc special de dormit pentru a-l face constient de faptul ca el trebuie sa se supuna regulilor, ci nu ca el face regulile. 

Din cauza faptului ca este un caine incapatanat cu un puternic instinct de haita, are nevoie de un tratament dur inca de la o varsta frageda pentru a dobandi comportamente sanatoase. De aceea, este recomandat sa ai rabdare si sa fii consecvent. Lauda-l atunci cand respecta o regula, insa fii autoritar  atunci cand se opune. 

FAQ’s

Cat de greu se dreseaza un caine Amstaff?

Amstafful face parte dintr-o rasa de caini foarte inteligenti si ascultatori, motiv pentru care sunt foarte usor de dresat.

Cainele Amstaff este agresiv?

Desi Amstafful este considerat o rasa de caini agresiva  din cauza firii sale vulcanice, daca este dresat corespunzator inca de la o varsta frageda poti evita orice comportament agresiv din partea acestuia.

Cainele Amstaff poate trai alaturi de alte animale?

Da. Acesta poate trai in armonie alaturi de alte animale de companie, atata timp cat acestea ii sunt introduse inca de la o varsta frageda.

Distribuie:
error: