Pestele Arlechin – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Indragit datorita aspectului sau, pestele Arlechin poate atrage cu usurinta privirile pestilor mai mari ce il pot percepe ca pe o prada. Acesta este un peste de dimensiune mica caruia ii place sa traiasca alaturi de alti pesti de dimensiuni similare.

Iese in evidenta datorita culorii sale metalice si a petei triunghiulare de sub inotatoarea dorsala. Corpul este mai rotund in zona abdomenului si se ingusteaza spre pedunculul codal. Botul este separat de restul corpului printr-o adancitura proeminenta. 

infografic arlechin

Ingrijire

Pestele Arlechin este foarte usor de ingrijit si nu necesita foarte mult spatiu. Este un peste comunitar care prefera sa traiasca in bancuri alaturi de pesti din aceeasi specie, insa se intelege foarte bine si cu alte specii de pesti mici. 

Datorita faptului ca in mediul sau natural principala sursa de hrana sunt insectele, pestele Arlechin prefera alimentele vii. Totusi, acesta mananca si alimente liofizilate si fulgi. O dieta variata va tine departe problemele digestive si susceptibilitatea la boli

Are nevoie de multe plante pentru a se ascunde si a inota in voie si un acvariu cu un substrat de culoare inchisa. 

Reproducerea

Dupa dansul nuptial al masculului, femela isi va depune icrele si le va fecunda sub o planta cu frunze late. Se depun intre 6 si 12 oua odata. Cele fertilizate se ridica la partea inferioara a frunzelor. In decurs de una pana la doua ore, pot fi depuse pana la 300 de oua, desi intre 80 si 100 este cea mai des intalnita situatie.

FAQ’s

Pestii Arlechin traiesc in bancuri?

Da. Pestii Arlechin sunt pesti comunitari carora le place sa traiasca in bancuri, motiv pentru care este recomandat sa optezi pentru minim  7 exemplare.

Cat de repede creste pestele Arlechin?

In conditii optime si hranit corespunzator, pestele Arlechin ajunge la maturitate atingandu-si dimensiunea maxima la varsta de 3 luni.

Pestele Arlechin are nevoie de plante?

Pentru a reproduce mediul sau natural in care se simte in siguranta, pestele Arlechin are nevoie de multe plante vii sub care sa se ascunda si sub care sa aiba intimitate.

Distribuie:
error: