Cea mai obisnuita specie de apa dulce, pestele Caras Auriu Comun are un corp bondoc cu o coada moderat bifurcata. Coloritul este metalic stralucitor si cuprinde nuante de portocaliu-rosu sau galben.
Larvele au o nuanta mai inchisa si ajung la culoarea definitiva la varsta de un an, insa exista si pesti care nu isi modifica culoarea pe parcursul vietii.
Ingrijire
Carasul Auriu Comun nu este un peste pretentios, motiv pentru care este foarte usor de ingrijit si poate fi un peste ideal chiar si pentru incepatori. Este rezistent, facand fata cu brio fluctuatiilor de temperatura, nivelurilor scazute de oxigen sau modificarea PH-ului apei.
In ceea ce priveste hrana, sunt recomandati fulgii si suplimentele care imita dieta lor naturala. In natura, ei mananca insecte, larve si viermi, prin urmare poti integra ocazional si alimente vii sau chiar legume, precum salata.
Reproducere
Perioada de reproducere debuteaza vara, atunci cand femela elibereaza ouale, iar masculul le fecundeaza. Dupa aceasta etapa, pestii adulti trebuie transferati inapoi in acvariu pentru a nu manca ouale.
Ouale vor ecloza o saptamana mai tarziu, iar puii vor fi hraniti cu mancare foarte fina. Dupa cateva saptamani, pot fi transferati in acvariu alaturi de ceilalti pesti.
FAQ’s
Pestele Caras Auriu Comun este daunator pentru oameni?
Din cauza faptului ca este foarte probabil ca pestele caras auriu comun sa poarte paraziti daunatori sau viermi intestinali ce pot fi transmisi la oameni, se recomanda achizitionarea acestuia doar de la un crescator autorizat.
De cata lumina are nevoie pestele auriu comun?
Orice peste are nevoie de un program stabilit de zi si de noapte pentru a se putea odihni corespunzator. Carasul auriu comun are nevoie de lumina intre 12 si 14 ore si de intuneric intre 8 si si 12 ore pe zi.
Carasul Auriu Comun mananca alti pesti?
Carasul auriu are tendinta de a cauta constant mancare de dimensiunea unei muscaturi. Daca in acvariu se afla pesti foarte mici, acesta nu va face diferenta si ii va manca daca reuseste sa ii prinda.