Subspecie a Carasului Auriu Comun, Carasul Cap de Leu iese in evidenta datorita aspectului sau. Cu corpul scurt, capul protuberant si forma cozii se face usor remarcat chiar si de cei mai putin pasionati de acvaristica.
Din cauza lipsei inotatoarei dorsale, acestuia ii este greu sa inoate, motiv pentru care se va invarti incet si va explora acvariul cautand mancare. De asemenea, nu are o vedere foarte buna, de aceea se recomanda evitarea obiectelor ascutite pentru a nu se rani.
Ingrijire
Carasul Cap de Leu necesita o atentie deosebita comparativ cu alti pesti atunci cand vine vorba de ingrjire. Acesta este destul de fragil si nu va tolera fluctuatiile conditiilor de viata.
Acvariul trebuie sa aiba o dimensiune potrivita, iar parametrii apei sa fie respectati cu mare atentie pentru a diminua riscul de aparitie a bolilor.
Un alt aspect cu privire la ingrijire este dieta. Carasul Cap de Leu este un gurmand, asadar, trebuie sa fii vigilent in legatura cu cantitatea pe care i-o oferi. Acesta nu ar trebui hranit mai mult de doua ori pe zi.
Hrana pe care i-o poti oferi este mancarea comerciala. Fulgii de inalta calitate sunt o optiune buna, iar ocazional ii poti oferi gustari bogate in proteine, precum viermii de sange sau crevetii de saramura.
Reproducere
Perioada de reproducere incepe vara, iar perechea adulta trebuie transferata intr-un rezervor separat. Masculii vor urmari femelele pentru a le ajuta sa-si depuna icrele.
Dupa ce femela depune icrele, perechea adulta va trebui transferata inapoi in acvariu. Ouale vor ecloza in aproximativ o saptamana, iar puii trebuie hraniti cu hrana uscata foarte marunta timp de cateva saptamani.
FAQ’s
Este pestele Caras Cap de Leu o specie rara?
Nu. Pestele Caras Cap de Leu nu este un peste chiar atat de rar, fiind posibila achizitionarea exemplarelor chiar si de la unele petshop-uri.
Cat de mult traieste pestele Caras Cap de Leu?
Pestele Caras Cap de Leu poate atinge chiar varsta de 20 de ani daca are parte de o ingrjire corespunzatoare.
Este Caras Cap de Leu un peste comunitar?
Nu. Pe baza a tot ce se cunoaste despre pestii aurii, este foarte putin probabil ca acestia sa fie deprimati daca traiesc singuri intr-un acvariu.