Pestele Tetra Cardinal – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Regasit in raurile Venezuelei, Braziliei si Columbiei, pestele Tetra Cardinal se evidentiaza prin culoarea si forma corpului. Este un peste suplu, cu suprafata dorsala de culoare maronie, accentuata de o dunga albastra care porneste de pe bot si se termina pe baza inotatoarelor adipoase. 

Este un peste comunitar caruia ii place sa traiasca in bancuri si are un temperament docil. Cardinalul este activ in cea mai mare parte a zilei, un inotator rapid caruia ii place sa exploreze in pesteri si plante. De aceea, se recomanda sa ai in acvariu plante vii, lemn si jucarii pentru ca acesta sa se simta relaxat si in siguranta. 

infografic tetra cardinal

Ingrijire

Nu necesita o atentie deosebita, insa este indicat sa se respecte parametrii optimi ai apei. Prefera un acvariu umbrit, motiv pentru care se recomanda evitarea iluminatului puternic. 

Desi poate tolera orice calitate a apei, cele mai frumoase culori sunt stimulate de apa acida, moale. 

Reproducere

In procesul de reproducere se recomanda trasferul perechii de pesti intr-un rezervor unde vei adauga plante vii pentru a oferi un loc femelei sa-si depuna ouale. 

Femela produce in medie intre 130 si pana la 500 de oua. O data ce a depus ouale, transfera perechea inapoi in acvariu. Ouale eclozeaza dupa o zi, iar pestii vor inota liberi. Dupa cateva saptamani ii poti transfera in acvariu alaturi de ceilalti pesti. 

FAQ’s

Pestii Tetra Cardinal trebuie tinuti in perechi?

Desi sunt pesti comunitari care se inteleg foarte bine cu alti pesti comunitari neagresivi, perechile din aceeasi specie pot deveni foarte agresive una fata de cealalta.

Pestele Tetra Cardinal prefera intunericul sau lumina?

Acesta are nevoie de lumina timp de 12-14 ore pe zi. Se recomanda mentinerea luminii aprinse la aceleasi ore in fiecare zi pentru ca acesta sa-si poata forma o rutina si sa-si mentina un ritm circadian adecvat.

Cati pesti Tetra Cardinal ar trebui tinuti impreuna?

Fiind un peste comunitar caruia ii place sa socializeze, acesta va avea nevoie de cel putin 5 amici din aceeasi specie pe langa el pentru a se simti in siguranta.

Distribuie:
error: