Pestele Danio Leopard – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Initial, a fost cunoscut sub numele de Brachydanio frankei, dar in prezent reprezinta o subspecie a pestelui Danio Zebra. Indragit datorita corpului lung, atletic presarat cu pete maronii, Danio Leopard reprezinta alegerea ideala chiar si pentru acvaristii neexperimentati. 

Este pasnic, energic si iubeste compania altor pesti. Ii place sa inoate si sa sara, de aceea se recomanda pastrarea capacului rezervorului la locul sau in permanenta. 

infografic peste danio leopard

Ingrjiire

La fel ca Danio Zebra, pestele Danio Leopard nu este pretentios la parametrii apei, cu conditia ca apa sa fie curata si filtrata corespunzator. Are nevoie de  nisip sau pietris fin de culoare inchisa pentru substratul bazinului si o iluminare slaba.

De asemenea, prefera spatiile deschise, fara plante si inotul printre curentii creati de filtrul pentru acvariu. 

Dieta acestuia trebuie sa contina alimente ce plutesc la suprafata apei, precum fulgi, fasii de carne uscata, viermi sau larve. 

Reproducere

Asemeni pestelui Danio Zebra, acesta se imperecheaza si se reproduce cu acelasi partener pentru toata viata. Pentru reproducere, este recomandat sa transferi perechea adulta intr-un rezervor la baza caruia sa adaugi pietris si muschi de java. Femela va elibera intre 300 si 500 de oua pe care masculul le va feritiliza. 

Muta perechea adulta inapoi in acvariu si astepta aproximativ 2 zile pentru ca ouale sa eclozeze. Ulterior, puii vor fi hraniti cu mancare uscata foarte marunta timp de cateva saptamani.

FAQ’s

Cati pesti Danio Leopard ar trebui tinuti impreuna?

Fiind un peste comunitar caruia ii place sa traiasca alaturi de alti pesti din specia sa, se recomanda achizitonarea a minim 6 exemplare.

De ce Danio Leopard inoata la nivelul de suprafata al acvariului?

Aceasta specie inoata, in general, la nivelul de mijloc al bazinului. Motivul pentru care pestele Danio Leopard ar putea inota la suprafata este oxigenarea insuficienta a acvariului.

Cat de mult traieste pestele Danio Leopard?

Danio Leopard nu are o speranta de viata prea mare, traind doar doi sau trei ani, insa exista posibilitatea de a atinge pragul varstei de 5 ani.

Distribuie:
error: