Pestele Danio Zebra – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Cu un corp fusiform, de culoare argintiu-aurie invelit cu dungi orizontale de un albastru-violet, Danio Zebra reprezinta o figura distinctiva, foarte populara in randul pestilor de apa dulce.

Este un peste de dimeniuni mici, caruia ii place sa traiasca alaturi de alti pesti din aceeasi specie, motiv pentru care se recomanda achizitionarea a minim 5 exemplare. 

infografic danio zebra

Ingrijire

Datorita naturii sale adaptabile, Danio Zebra este un peste foarte usor de ingrijit chiar si de catre acvaristii incepatori. Acesta are nevoie de un acvariu suficient de mare, cu un substrat de nisip sau pietris, multe plante printre care sa inoate si un filtru care sa asigure oxigenarea corespunzatoare a apei. 

Privind dieta, Danio Zebra nu este deloc pretentios, putand fi hranit atat cu fulgi si peleti mici, cat si cu viermi, larve sau creveti. 

Reproducere

Pestii Danio Zebra se imperecheaza si se reproduc cu acelasi partener de fiecare data. Pentru reproducere, transfera pestii intr-un rezervor cu plante bogate si asteapta pana cand femela depune icrele. Aceasta poate produce intre 300 si 400 de oua. 

Dupa depunerea si fecundarea acestora, transfera adultii inapoi in acvariu si asteapta aproximativ 48 de ore pana cand ouale vor ecloza. Puii pot fi hraniti cu hrana foarte fina, iar dupa cateva saptamani pot fi transferati in acvariu alaturi de ceilalti pesti. 

FAQ’s

Cat de des trebuie hranit pestele Danio Zebra?

Pestele Danio Zebra va avea nevoie de hrana o data sau de doua ori pe zi.

Cum aflu daca pestele Danio Zebra este femela sau mascul?

Ambele sexe au aceleasi dungi, insa masculul este mai suplu si mai mic decat femela.

Pestele Danio Zebra este recomandat acvaristilor incepatori?

Da. Pestele Danio Zebra este foarte rezistent si se poata adapta la variatia de temperatura si modificarea parametrilor apei, fiind excelent pentru incepatori.

Distribuie:
error: