Pestele Tetra Dolar de Argint – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Atipic, dolarul de argint reprezinta o incrucisare intre vigurozitatea pestelui piranha si corpul mai mic si mai obisnuit al pestelui tetra. Este un peste de apa dulce, cu corp rotund de culoare argintie caruia ii place sa traiasca in bancuri. 

peste tetra dolar de argint

Ingrijire

Acesta nu necesita o atentie deosebita; are nevoie doar de un acvariu suficient de mare – cel putin 200 de litri – pentru a avea loc sa inoate la nivelul mediu al acestuia. In bazin poti adauga plante artificiale sau naturale cu frunze tari, pentru a nu manca frunzele plantei. 

De asemenea, mentinerea apei curata este esentiala pentru sanatatea pestilor Tetra Dolar de Argint. Utilizeaza un filtru pentru acvariu si schimba apa din bazin cel putin o data pe luna. 

Desi acestia prefera o dieta vegetariana, poti integra in alimentatia lor viermi de sange si larve.

Reproducere

Femela gestanta va depune icre pe frunzele plantelor subtiri. Se recomanda trasferarea acesteia intr-un alt bazin in timpul gestatiei.

FAQ’s

Din cati pesti Tetra Dolar de Argint este recomandat sa fie alcatuit bancul?

Pestii Tetra Dolar de Argint sunt sociabili prin natura lor si se simt cel mai bine atunci cand sunt in numar de minim 6.

Pestele dolar de argint mananca alti pesti?

Datorita temperamentului calm, nu exista riscul de a ataca sau a manca alti pesti.

Cat de repede creste pestele dolar de argint?

Cu o dieta adecvata, acest peste isi poate atinge dimensiunea maxima la 8 luni. La aceasta varsta este matur si se poate reproduce.

Cat de des trebuie hranit pestele dolar de argint?

Fiind un peste foarte activ, acesta trebuie hranit de 2-3 ori pe zi cu hrana de calitate.

Distribuie:
error: