Pestele Shubunkin — Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Asemanator carasului auriu comun, culorile pestelui Shubunkin reprezinta o combinatie de rosu, violet, albastru, maroniu si negru. Pestele Shubunkin de Bristol are o inotatoare codala foarte mare, cu lobii rotunjiti, iar Shubunkin de Londra are inotatorea la fel ca cea a carasului auriu comun. 

infografic shubunkin

Ingrijire

Nefiind un peste pretentios, Shubunkin nu creeaza probleme atunci cand vine vorba de ingrijire. Are nevoie de un acvariu suficient de mare pentru a inota in voie si un sistem de filtrare foarte bun. 

Acesta prefera apa mai rece, comparativ cu pestii tropicali. Pentru a asigura o oxigenare mai buna a bazinului, se recomanda utilizarea pietrelor de aer. In ceea ce priveste decoratiunile, poti adauga plante vii sau din plastic, roci netede si bucati de lemn. 

Dieta pestelui Shubunkin trebuie sa contina alimente uscate de inalta calitate. Fulgii nutritivi si peletii reprezinta cea mai buna optiune. De asemenea, alimentele vii sau congelate pot fi oferite din cand in cand acestui peste. 

Reproducere

Vara, in perioada de gestatie, femela va depune mii de oua pe care masculul le va fertiliza. Imediat dupa reproducere, atat femela, cat si masculul trebuie transferati din rezervorul unde se afla ouale pentru a nu le manca. 

Ouale eclozeaza in patru pana la sapte zile. Ulterior, puii trebuie hraniti cu fulgi foarte mici pana cresc suficient de mari pentru a putea fi transferati in acvariu alaturi de ceilalti pesti.

FAQ’s

Pestele Shubunkin mananca alti pesti?

Da. Shubunin considera pestii mici o sursa de hrana, de aceea trebuie evitat contactul cu acestia.

Pestele Shubunkin poate trai singur?

Aceasta specie de pesti nu face parte din categoria celor comunitari, motiv pentru care nu au o problema sa traiasca singuri. Totusi, le face placere sa fie in preajma altor pesti din aceeasi specie.

Cum aflu daca pestele Shubunkin este femela sau mascul?

Din pacate, singura perioada in care poti afla daca pestii tai Shubunkin sunt femele sau masculi este perioada de reproducere. Femelelor le va iesi in evidenta abdomenul, iar masculii le lor urmari pe tot parcursul perioadei de gestatie.

Distribuie:
error: