Pestele Tetra Diamant – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Un peste excelent chiar si pentru incepatori, Tetra Diamant iese in evidenta datorita aspectului sau distinctiv. Cu forma specifica pestelui tetra,  profile curbate in mod egal, inotatoarea dorsala in forma de secera si ochii cu margini aurii conving orice acvarist sa opteze pentru cel putin un exemplar. 

Denumirea de “diamant” este redata de finisarea impresionanta a solzilor atunci cand sunt iluminati din lateral, iar corpul de nuanta albastru-gri capata irizatii pe flancuri. 

infografic tetra diamant

Ingrijire

Acvariul trebuie sa aiba un substrat de culoare inchisa si sa fie decorat cu turba si multe plante. De asemenea, conditia apei trebuie sa respecte anumiti parametri. Pentru ca provine din rauri putin adanci din America de Sud, pestele Tetra Diamant prefera apele calde si usor acide. 

Dieta poate contine fulgi bogati in nutrienti si vitamine si gustari ocazionale pe baza de plante. In plus alimentele vii, precum viermi de sange sau larve pot reprezenta o buna optiune. 

Reproducere

Procesul de reproducere nu este unul foarte simplu, deoarece femela se asociaza numai cu masculi de aceeasi varsta si dimensiune. 

O data ce femelele au depus ouale, acestea vor ecloza in aproximativ 24 pana la 36 de ore. Puii vor avea nevoie de hrana uscata foarte marunta, iar dupa cateva saptamani pot fi trasferati in acvariu alaturi de ceilalti pesti.

FAQ’s

Care este speranta de viata a pestelui tetra diamant?

Ingrijit corespunzator, pestele tetra diamant poate trai pana la 6 ani.

Cum imi pastrez pestele tetra diamant fericit?

Pestele tetra diamant are nevoie de hrana de calitate si un mediu curat in care sa traiasca. De asemenea, parametrii apei sunt importanti, astfel asigura-te ca temperatura, PH-ul si duritatea apei sunt potrivite pentru pestele tau.

Cat de des trebuie spalat acvariul pentru a mentine pestele tetra diamant sanatos si fericit?

Este recomandat sa schimbi 25% din cantitatea de apa a bazinului o data la doua saptamani. Pentru acest lucru, nu este nevoie sa muti pestele intr-un alt bazin.

Distribuie:
error: