Pestele Tetra Imperial – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Recunoscut datorita culorii sale de verde-maroniu deschis, pestele Tetra Imperial este o prezenta plina de viata care iubeste compania altor pesti.

Corpul ii este strabatut de o banda lata de culoare neagra, iar suprafata ventrala este argintie. Diferenta dintre masculi si femele este redata de culoarea ochilor. Masculii au ochii albastri, iar femelele au ochii verzi.

infografic tetra imperial

hfe_template id=’3837′]

Ingrijire

Pestele imperial nu da mari batai de cap atunci cand vine vorba de ingrijire. Un aspect de care trebuie sa tii cont este dimensiunea acvariului. Deoarece iubeste sa fie in preajma altor pesti din specia sa, trebuie sa te asiguri ca dimensiunea bazinului este adaptata la numarul de pesti.

Acesta prefera o lumina difuza si multe locuri in care sa se ascunda. Pentru substrat, adauga nisip sau pietris de culoare inchisa si incorporeaza plante plutitoare, ornamente si lemn de plutire.

De asemenea, utilizarea unui filtru pentru acvariu este esentiala pentru oxigenarea si curatarea corespunzatoare a apei.

Reproducere

Reproducerea ar trebui sa aiba loc intr-o zi. Femela depune intre 50 si 100 de oua. Este important ca perechea de reproducere sa fie transferata intr-un rezervor pe parcursul procesului.

Dupa ce femela a depus ouale, transfera perechea inapoi in acvariu. Ouale vor ecloza in aproximativ 3 zile. Puii trebuie hraniti cu mancare uscata foarte marunta, iar dupa cateva saptamani pot fi transferati in acvariu alaturi de ceilalti pesti.

hfe_template id=’3837′]

FAQ’s

Care este speranta de viata a pestelui Tetra Imperial?

Daca este ingrijit corespunzator, pestele Tetra Imperial traieste in medie intre 3 -5 ani.

Tetra Imperial este un peste comunitar?

Da. Acestui peste ii place sa traiasca in bancuri. De aceea se recomanda achizitionarea a minim 5 exemplare.

Ce mananca pestele Tetra Imperial?

In mediul sau natural, acesta se hraneste cu viermi si crustacee, motiv pentru care ii poti oferi pestelui tau viermi de sange. De asemenea, pentru o dieta diversificata, acesta va accepta si fulgi sau alimente congelate.

Distribuie:
error: