Cu forma corpului specifica pestilor tetra, Tetra Sarpae se distinge prin coloritul rosu sangeriu si inotatoarea dorsala neagra. Este un peste de apa dulce caruia ii place sa traiasca in bacuri si sa exploreze imprejurimile.
Fiindca este un peste comunitar, se recomanda pastrarea unui grup de 5 pana la 7 exempare. Este un inotator rapid, pasnic care prefera compania pestilor cu aceleasi trasaturi.
Ingrijire
Popular in randul acvaristilor datorita efortului minim de ingrijire, pestele Tetra Sarpae necesita un bazin suficient de mare pentru a putea inota in voie, cu un substrat de nisip de culoare inchisa si plante vii printre care sa se poata ascunde.
Prin natura sa, pestele Tetra Sarpae este omnivor. In mediul sau natural consuma de obicei materie vegetala si larve de insecte. In captivitate, acesta poate fi hranit cu fulgi, pelete de inalta calitate, viermi de sange si alte proteine congelate.
Reproducere
Procesul de reproducere este unul relativ simplu, insa trebuie facut intr-un rezervor separat. Adauga plante vii si perechea ce urmeaza sa se reproduca.
Dupa ce sutele de oua sunt depuse, transfera perechea inapoi in acvariu. In aproximativ doua zile ouale vor ecloza, iar puii vor trebui hraniti cu mancare foarte marunta timp de cateva saptamani.
FAQ’s
Pot pestii Tetra Sarpae sa traiasca fara pompa de aer?
Plantele vii pot asigura necesarul de oxigen de care au nevoie pestii Tetra Sarpae fara a fi nevoie de o pompa de aer.
Pestii Tetra Sarpae pot imparti acvariul cu alte specii de pesti?
Da. Acestia se inteleg bine cu pestii de dimensiuni similare ce au un temperament pasnic si sunt buni inotatori.
Pestii Tetra Sarpae sunt compatibili cu pestii Betta?
Nu. Acestia au tendinta de a musca pestii care sunt mai lenti decat ei.