Pestele Zvarluga – Ghid Pentru Incepatori

Cuprins

Un peste popular in randul acvaristilor, Zvarluga este recunoscut datorita rezistentei sale si a obiceiului de a mentine acvariul curat. Acesta se distinge prin corpul lung, turtit in lateral, presarat cu pete de culoare inchisa.

Este o specie solitara si pasnica. In timpul zilei ii place sa se ingroape in substratul de nisip, motiv pentru care doar noaptea sunt mai activi.

infografic zvarluga

Ingrijire

Pestele Zvarluga nu este greu de ingrijit, insa necesita in permanenta o temperatura potrivita a apei si un mediu curat. Acesta prefera un acvariu cu multe plante si un filtru de apa care va oxigena si curata apa.

In ceea ce priveste dieta, pestele zvarluga va manca majoritatea alimentelor uscate, precum fulgi, granule si pelete care se scunfunda.

Reproducere

In perioada de reproducere, femela va depune icre non invazive dupa dansul prenuptial al masculului.

FAQ’s

Pestele Zvarluga poate trai in acelasi acvariu alaturi de alte specii de pesti?

Da. Pestele zvarluga se intelege bine cu pestii pasnici de dimensiuni mici.

Ce tip de substrat este potrivit pentru Zvarluga?

Deoarece acesta isi petrece cea mai mare parte a timpului la nivelul inferior al bazinului si obisnuieste sa sape si sa se acopere, nisipul este cea mai buna optiune.

Pestele Zvarluga are rolul de a mentine curatenia acvariului?

Da. Petrecand foarte mult timp la nivelul inferior al acvariului, Zvarluga mananca resturile de mancare sau algele ce se formeaza.

Distribuie:
error: