Cei mai Comuni Pesti de Acvariu

Cuprins

Pentru a creste pesti de acvariu sanatosi poate fi nevoie demult timp si un efort financiar considerabil, mai ales in cazul incepatorilor. Acest articol se concentreaza asupra celor mai comuni si usor de ingrijit pesti de apa dulce, potriviti chiar si pentru cei fara experienta. 

Caras Auriu Comun 

Cel mai popular peste de apa dulce din randul acvaristilor este carasul auriu. Acesta este usor de ingrijit, reusind sa se adapteze cu usurinta fluctuatiilor de temperatura ale apei. 

In ceea ce priveste dieta acestuia, poate fi alcatuita atat din hrana uscata, cat si din hrana vie de inalta calitate.

Carasul Auriu se poate gasi in diferite forme, dimensiuni si culori si rase. 

caras auriu comun

Guppy

Un alt peste foarte popular si usor de ingrijit este Guppy. Acesta este un peste comunitar, de dimensiuni mici cu o personalitate plina de viata caruia ii place sa-si petreaca timpul inotand la suprafata si la mijlocul bazinului. 

Dieta acestuia este formata atat din hrana vie, cat si din hrana uscata, neprezentand nevoi speciale specifice. 

Se poate adapta cu usurinta la diferite conditii de apa, insa este important sa se pastreze o temperatura intre 10°-29° C. 

peste guppy

Neon Tetra

Peste de apa dulce, usor de recunoscut datorita dimensiunilor reduse si a coloritului deosebit, Neon Tetra este pasnic si calm, usor de ingriit, integrandu-se perfect in grupuri de pesti de dimeniuni similare. 

Habitatul sau ideal este un bazin lung, de cel putin un metru, care sa contina multe plante, pietre si ascunzatori si iluminare slaba. 

Acesta se hraneste atat cu hrana vie, cat si cu hrana uscata si este o specie usor de reprodus. 

peste neon tetra

Betta sau Pestele de Lupta Siamez 

Cunoscut pentru natura lui teritoriala si agresiva cu alti pesti, Betta nu se va intelege bine cu un alt mascul prin preajma, ceea ce il va determina sa se lupte cu acesta pana la moarte. 

Se gaseste in culori stralucitoare cu nuante de albastru, portocaliu, rosu, magenta si galben. Daca detii un exemplar destul de linistit, il poti tine alaturi de alti pesti, insa, de obicei se recomanda sa aiba propriul rezervor cu substrat si plante. 

In ceea ce priveste hrana, acesta nu este foarte pretentios si prefera sa manance insecte mici, viermi si alge. 

pesti betta

Pestele Inger

Remarcat prin forma triunghiulara si inotatoare lungi si stralucitoare, pestele inger poate atinge o lungime de pana la 15 cm si o inaltime de pana la 25 cm, motiv pentru care se recomanda alegerea unui rezervor suficient de mare unde acesta sa poata creste sanatos si fericit. 

Este un peste comunitar, de aceea varianta ideala de a creste un peste inger este sa optezi pentru cel putin 5 exemplare. 

In ceea ce priveste dieta, acesta tinde sa manance aproape tot timpul, motiv pentru care trebuie sa fii atent la cantitatea de mancare pe care i-o oferi. 

pestele inger

Danio Zebra 

Un peste perfect pentru incepatori, Danio Zebra necesita o intretinere redusa si iubeste sa traiasca in comunitate. Se recomanda achizitionarea a cel putin 6 exemplare, altfel va deveni foarte stresat. 

Tinde sa sara destul de des, asadar, asigura-te ca rezervorul este acoperit in permanenta. 

In ceea ce priveste dieta acestuia, iubeste sa manance viermi, larve si crustacee, insa poate fi hranit si cu mancare tipica din fulgi de peste. 

danio zebra

Dolar de Argint 

Conform numelui, Dolarul de Argint are corpul de forma rotunda si culoare argintie. Este un peste rezistent si se integele cel mai bine cu pestii de marimea lui (aproximativ 10 cm). 

Rezervorul trebuie sa aiba cel putin 200 de litri si sa contina plante vii pe care sa le poata manca. 

Dieta acestuia este predominant vegetariana, insa ii poti oferi si viermi sau larve. 

pestele dolar de argint

Tetra Cardinal 

Asemenea pestilor tetra, pestele Tetra Cardinal prefera compania altor pesti din aceeasi specie. Este un inotator rapid caruia ii place sa exploreze imprejurimile si este activ in cea mai mare parte a zilei. 

In ceea ce priveste dieta, se recomanda achizitionarea fulgilor de calitate care contin toate vitaminele de care acesta are nevoie. In plus, fulgii trebuie sa fie destul de marunti, deoarece pestele tetra cardinal are o cavitate bucala de dimensiuni reduse.

Se recomanda o atentie sporita atunci cand vine vorba de parametrii apei si evitarea iluminatului puternic. 

tetra cardinal

FAQ’s

Care peste este denumit ‘’regele acvariului’’?

Pestele Discus este supranumit ‘’regele acvariului’’ datorita aspectului sau cu adevarat elegant si atragator.

Care peste de acvariu este cel mai popular din intreaga lume?

Pestele cu cea mai mare popularitate este pestele auriu sau carasul auriu. Acesta se gaseste sub o multitudine de forme, culori si dimensiuni, fiind recunoscut in intreaga lume.

Care este pestele favorit al acvaristilor incepatori?

Pestele preferat alacvaristilor incepatori si nu numai este Guppy. Acest peste este sociabil, usor de ingrijit si se poate integra cu usurinta in orice mediu.

Distribuie:
error: