Plante Toxice pentru Caini

Cuprins

Florile discret colorate si parfumate reprezinta un frumos cadou pe care-l poti fie oferi, fie primi, insa pentru cainele tau poate constitui un real pericol de otravire. Este recomandat sa cunosti care sunt florile toxice pentru animalul tau de companie, cum poti preveni otravirea si cu ce poti sa ajuti daca acesta a intrat in contact cu vreuna dintre aceste plante. 

Prevenirea Otravirii la Caini

Preventia este cea mai importanta pentru a evita situatiile neplacute  si pericolele la care este supus cainele tau in momentul in care ingereaza sau are contact cu o planta interzisa. 

Cainii care locuiesc in apartament nu sunt la fel de expusi, singurul lucru caruia trebuie sa ii acorzi atentie fiind restrictionarea accesului in locurile in care se afla plante ce ii pot face rau, desi recomandat ar fi sa lipseasca complet din locuinta. 

Asigura-te ca patrupedul tau nu are acces in gradina daca se regasesc plantate vreuna dintre florile enumerate mai jos si verifica intotdeauna imprejurimile atunci cand va plimbati in aer liber. 

Ce Plante sunt Toxice pentru Caini?

🌸 Crocus de Toamna – Aceasta planta contine o substanta numita colchicina, care este foarte toxica pentru caini. Simptomele pot aparea cateva zile mai tarziu de la ingerare si includ sangerari gastro-intestinale, varsaturi, leziuni ale rinichilor si ficatului si insuficienta respiratorie. 

crocus de toamna

🌸 Begonia – Tuberculii acestei plante pot provoca iritatii ale gurii si dificultati la inghitire in momentul in care sunt ingerati. 

begonia

🌸 Crizantema – Aceasta floare contine lactone si piretrina, doua substante toxice pentru caini. Consumul oricarei parti ale plantei poate provoca eruptii cutanate, varsaturi, diaree, salivare excesiva si pierderea coordonarii. 

crizantema

🌸 Narcisa – Ingerarea oricarei parti din planta, in special bulbul, poate duce la salivare, tremor, varsaturi, convulsii si probleme cardiace. 

narcisa

🌸 Iris – Consumul acestei flori poate provoca iritatii ale pielii, salivare, diaree, varsaturi si stari de letargie. 

iris

🌸 Crin – Atat pentru pisici, cat si pentru caini crinul este foarte toxic. Ingerarea le poate provoca tulburari gastro-intestinale si iritatii ale gurii si stomacului. Simptomele pot fi de la usoare pana la severe, in functie de tipul de crin si cantitatea ingerata. 

crin

🌸 Lalele si Zambile – Pe atat de comune, pe atat de periculoase pentru animalul tau de companie. Partea cea mai toxica a acestor plante este bulbul, iar ingerarea poate provoca iritatii la nivelul gurii si esofagului, salivare excesiva si varsaturi. 

lalele si zambile

🌸 Hortensia – Din cauza concentratiilor mari de substante toxice, ingerarea oricarei parti ale plantei poate duce la stari de letargie, diaree, varsaturi si alte tulburari gastro-intestinale. 

hortensie

🌸 Iedera – Un arbust intalnit foarte des, frunzisul anumitor tipuri de iedera poate fi periculos pentru caini, provocandu-le salivare excesiva, varsaturi, diaree, umflarea gurii si a limbii si dificultati de respiratie. 

iedera

In cazul ingerarii accidentale a vreunei parti dintre aceste plante contacteaza de urgenta un cabinet veterinar. Pentru detectarea mai rapida a cauzei, ia cu tine o mostra din planta ingerata sau o proba din varsaturile cainelui care contine material vegetal. 

Informatiile oferite de Animopedia nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul medicului veterinar sau al altui profesionist calificat in domeniul sanatatii. Acestea au scop strict informativ si nu trebuie folosite pentru a diagnostica sau trata o problema de sanatate. Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la conditia animalului tau de companie, iti recomandam sa ceri in primul rand sfatul medicului veterinar.

FAQ’s

Lavanda este toxica pentru caini?

Da. Lavanda se enumera printre plantele toxice pentru caini. Atat planta, cat si uleiurile esentiale ii pot face rau acestuia, provocandu-i probleme respiratorii.

Cainii stiu sa se fereasca de plantele toxice?

Da. In general cainii stau departe de plantele care le pot face rau, insa uneori plictiseala sau curiozitatea ii poate indemna sa guste din acestea, provocandu-le diverse simptome ce le pun viata in pericol.

Aloe Vera este toxica pentru caini?

Considerata o planta medicinala cu multiple beneficii pentru oameni, Aloe Vera este toxica pentru caini, consumul acesteia provocand varsaturi, diaree, depresie, tremor, stari de letargie si modificarea culorii urinei.

Distribuie:
error: